הפופולריות הגוברת של טיפולים בציפורניים המבוססים על חומרים אקריליים, גורמת לשכיחות גבוהה של פיתוח רגישות הן למטופלות והן למטפלות בחומרים אלו. ד"ר אביגדור סרברניק מסביר כי "חומרים אקריליים הם תרכובות כימיות המכילות מונומרים אקריליים, דביקים וצבעים. הם משמשים ליצירת מגוון רחב של מוצרים, כולל ציפורניים מלאכותיות, ג'לים לשיער, משטחים קשיחים ועוד."
ד"ר אביגדור סרברניק משתף כי במחקר שפורסם בירחון העוסק בדלקת עור ממגע בדצמבר 2023, דיווח על 30 מטופלים עם דלקת עור אלרגית ממגע לחומרים אקריליים. מחצית מהמטופלים היו עובדות בתחום טיפוח הציפורניים, והמחצית השנייה היו מטופלות שאינן עובדות בתחום זה.
המחקר מצא כי בשתי הקבוצות נמצאה דלקת עור אלרגית ממגע עם חומרים אקריליים. אצל העובדים עם חומרים אלו הייתה מעורבות קשה של העור, והם סבלו מסימני דלקת חמורים, כגון אדמומיות, גרד, שלפוחיות וכאב. חצי מהמטפלים בחומר זה הפסיקו לחלוטין עבודה עימו.
המחברים ציינו כי 20 מהמטופלים משתי הקבוצות, נחשפו בעבר לחומרים אקריליים בטיפולי שיניים טרם שפיתחו את הדלקת האלרגית ממגע עם החומרים האקריליים לציפורנים.
המחקר מצביע על כך שיש לחשוד להתפתחות דלקת עור אלרגית ממגע עם חומרים אקריליים אצל הנחשפים לחומרים אלו, הן בעוסקים והן במטופלים בטיפול קוסמטי בציפורניים.
קיימת חשיבות גבוהה לעובדים עם חומרים אלו לדעת על הסיכון לפתח את הדלקת וללמוד להשתמש בדרכים שימנעו דלקת זו, כמו כפפות.
המלצות לעובדים עם חומרים אקריליים
* להשתמש בכפפות חד-פעמיות בכל פעם שבאים במגע עם החומרים האקריליים.
* להימנע ממגע ישיר של החומרים עם העור.
* לשטוף ידיים היטב במים וסבון לאחר כל חשיפה לחומרים האקריליים.
המלצות למטופלות בטיפולי ציפורניים
* לברר עם המטפלת האם היא משתמשת בחומרים אקריליים.
* אם המטפלת משתמשת בחומרים אקריליים, לוודא שהיא משתמשת בכפפות.
* להימנע ממגע ישיר של החומרים עם העור.
* לשטוף ידיים היטב במים וסבון לאחר הטיפול.
אם אתם חושדים שפיתחתם דלקת עור אלרגית ממגע עם חומרים אקריליים, מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת אבחון וטיפול מתאים.